Milšped Group na otvaranju Zajedničkog centra kinesko-evropske brze železnice

post image

Svečanom ceremonijom na terminalu u Inđiji, u subotu 7. septembra 2024. godine, uz prisustvo zvaničnika, obeležen je dolazak prvog teretnog voza na novoj liniji direktno iz kineske provincije Shandong, čime je otvoren Zajednički centar kinesko-evropske brze železnice.

Nova linija rezultat je saradnje Milšped Group sa kompanijom METRANS i kineskom kompanijom Shandong Hi-Speed, čime je dodatno proširena i ojačana Milšpedova globalna intermodalna mreža.

Ovom prilikom, Nebojša Krivokuća, generalni direktor Milšped Group, izjavio je da kompanija kontinuirano ulaže u železnički kargo transport, koji je znatno ekološki prihvatljiviji vid poslovanja, jer ga karakterišu manje emisije CO2 u poređenju sa drugim oblicima transporta. Trenutno, ovaj vid transporta pruža najpovoljniji odnos između cene i brzine kada je u pitaju prevoz robe. Ova prednost doprinosi smanjenju ukupnih troškova logistike i unapređuje poslovnu efikasnost.

„Železnički transport omogućava značajno skraćenje vremena isporuke iz Kine u Evropu, u poređenju sa pomorskim prevozom. Milšped koristi ove prednosti kako bi osigurao bržu isporuku i veću efikasnost u globalnim lancima snabdevanja, pružajući svojim klijentima konkurentske prednosti“, istakao je Krivokuća, što potvrđuje činjenica da jedan teretni voz na ovoj liniji putuje u proseku samo oko 22 dana.

Kompanija članica grupacije, Milšped Kina, intenzivno koristi ovaj vid transporta zahvaljujući bržem i efikasnijem protoku robe, usled kratkog tranzitnog vremena, frekvencije linija od dva puta nedeljno, kao i visokog kapaciteta od čak 40 kontenera po vozu.

Ovaj poslovni poduhvat je još jedan u nizu uspešnih projekata Milšped grupacije i kompanije METRANS. Otvaranjem Zajedničkog centra kinesko-evropske brze železnice u Inđiji napravljen je značajan iskorak u izgradnji stabilnijih i efikasnijih međunarodnih lanaca snabdevanja. Milšped Group ovim još jednom potvrđuje svoju posvećenost unapređenju železničkog transporta u regionu, kao i opredeljenost za zeleni transport.

Anything you need, we are here to help